水草情迷

綜合水族資訊討論區
留言室 | 相片分享區 | 草圖-我的相簿
現在的時間是 2024-06-26 08:42

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 
發表人 內容
 文章主題 : [分享]新任爸爸
未閱讀文章發表於 : 2003-06-16 23:01 
離線
頭像

剛剛做了爸爸的靚仔三線 :-n04

您沒有權限檢視這篇文章所附加的檔案。

爭甚麼?笑甚麼?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-06-16 23:37 
離線
頭像

恭喜你!!
我就冇你甘好彩,我條公配對極都唔得,打到條母魚飛街,
分開一星期擺番埋又打,分...放...分...放...重覆咗巳經好多次都先敗
眞頭痛~O~

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-06-17 23:27 
離線
頭像

Podo 寫:
恭喜你!!
我就冇你甘好彩,我條公配對極都唔得,打到條母魚飛街,
分開一星期擺番埋又打,分...放...分...放...重覆咗巳經好多次都先敗
眞頭痛~O~

我係跟照burtus兄的繁殖秘笈去做,
其中一招"打死罷就"非常犀利,一使出來,母魚即時左閃右避,我惟有放多兩個花盆仔落缸中,但捱過這個階段後,就一切都雨過天青 :-n05

爭甚麼?笑甚麼?

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-06-17 23:37 
離線
頭像

To 愚翁:
can u tell us about burtus兄的繁殖秘笈???
thank u

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-06-18 00:17 
離線
頭像

吾..好..等我忍心D...希望條母魚頂得住..
條母魚依家黃到成條蕉咁, 希望快D見到BB啦!!

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-06-18 02:36 
離線
頭像

我條鳳尾公死左後買過條新

回頂端
 個人資料  

文章主題 :
未閱讀文章發表於 : 2003-06-18 13:28 
離線
頭像

Raymok 寫:
To 愚翁:
can u tell us about burtus兄的繁殖秘笈???
thank u

繁殖日記中GL前輩有關三線的文章非常有參考價值,
而Burtus兄的三線繁殖秘笈有前文有結尾,中間更加圖文並茂,唔睇係你的損失!
我係見Burtus兄描繪得咁精彩先至買對三線試玩,
重諗住有乜唔妥就要佢賠番(幾無賴呀 :-n06 ),
點知兩條三線好像男女演員跟照劇本照做一遍,都好有滿足感呀!
我都係好似Patdo兄咁,母魚一游出來我就餵些蟲給她吃,避免餓壞身體。
衹要母魚找到滿意的產卵瓶後,她會在窄窄的瓶口做防衛,
到時公魚會由攻擊轉為display引誘母魚,咁就成功在望嘞! :-n05

爭甚麼?笑甚麼?

回頂端
 個人資料  

文章主題 : Re:
未閱讀文章發表於 : 2010-09-19 22:00 
離線

愚翁 寫:
Raymok 寫:
To 愚翁:
thank u

繁殖日記中GL前輩有關三線的文章非常有參考價值,
而Burtus兄的三線繁殖秘笈有前文有結尾,中間更加圖文並茂,唔睇係你的損失!
我係見Burtus兄描繪得咁精彩先至買對三線試玩,
重諗住有乜唔妥就要佢賠番(幾無賴呀 :-n06 ),
點知兩條三線好像男女演員跟照劇本照做一遍,都好有滿足感呀!
我都係好似Patdo兄咁,母魚一游出來我就餵些蟲給她吃,避免餓壞身體。
衹要母魚找到滿意的產卵瓶後,她會在窄窄的瓶口做防衛,
到時公魚會由攻擊轉為display引誘母魚,咁就成功在望嘞! :-n05

thanks a lot

回頂端
 個人資料  

顯示文章 :  排序  
發表新文章 回覆主題  [ 8 篇文章 ] 

所有顯示的時間為 UTC + 8 小時

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:Bing [Bot]

不能 在這個版面發表主題
不能 在這個版面回覆主題
不能 在這個版面編輯您的文章
不能 在這個版面刪除您的文章